Galenan hiilijalanjälkilaskenta

6.2.2023 / Uutinen

Galena on sitoutunut tukemaan Suomen ilmasto-ohjelman tavoitetta hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä. Tätä varten olemme tehneet yhteistyötä suomalaisen Clonet Oy:n kanssa, joka tarjoaa OpenCO2.net-työkalun hiilijalanjäljen laskentaan. Hiilijalanjälkitietojen avulla yritykset voivat tehdä tietoisia päätöksiä liiketoimintansa aiheuttamien ilmastonmuutosvaikutusten vähentämiseksi.

 

Galena auttaa asiakkaitaan kolmella tavalla:

  1. Laskemme tuotteidesi hiilijalanjäljen.
  2. Tunnistamme tapoja vähentää tuotteidesi hiilijalanjälkeä tulevaisuudessa.
  3. Suosittelemme vaihtoehtoisia raaka-aineita hiilijalanjälkesi pienentämiseksi.

Voit jättää pyynnön hiilijalanjälkilaskentaa varten tästä.

Galena on onnistuneesti laskenut yhdelle arvostetulle asiakkaalleen usean tuotteen hiilijalanjäljen, mikä inspiroi heitä suunnittelemaan tulevia ympäristövalintojaan. Asiantuntijoidemme mukaan tuotteiden hiilijalanjäljen tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeä osa vastuullisuutta. Lue koko artikkeli Clonetin OpenCO.netin käytöstä täältä.

Asiakkaiden tuotteiden lisäksi Galena määrittää myös oman hiilijalanjälkensä ja pienentää sitä jatkuvasti. Yhteistyö Clonetin kanssa antaa meille mahdollisuuden olla entistä ympäristövastuullisempi ja tarjota asiakkaillemme, kumppaneillemme, sidosryhmillemme ja seuraajillemme kestävämpää tulevaisuutta.

 

Mikä on hiilijalanjälki ja miksi se on tärkeä?

Hiilijalanjäljen suuruus riippuu useista tekijöistä; ensisijainen on kuitenkin tietyn ilmastonmuutoksesta ja ilmaston lämpenemisestä aiheutuvan toiminnan aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen määrä. Tämä luonnon normaalin tasapainon häiriintyminen aiheuttaa monia riskejä ihmisille ja kaikille muille maapallon elämänmuodoille.

Hiilijalanjälki vastaa tuotteen tai toiminnan elinkaaren aikana syntyvien kasvihuonekaasujen (GHG) kokonaismäärää eli ilmastokuormaa. Hiilijalanjälki voidaan laskea esimerkiksi henkilölle, organisaatiolle, tuotteelle tai palvelulle. Hiilijalanjälki ilmaistaan hiilidioksidiekvivalentteina (CO2e) ja ilmoitetaan syntyvien päästöjen massana.

 

Miten yritykset voivat vaikuttaa ilmastonmuutokseen?

Yritykset voivat vaikuttaa merkittävästi ilmastonmuutokseen vähentämällä liiketoimintansa kautta ilmakehään vapautuvien kasvihuonekaasujen määrää.

Galena auttaa asiakkaitaan määrittämään tuotteen hiilijalanjäljen ja sen ekologisen vaikutuksen. Tulosten perusteella ja yhdessä Galenan asiantuntijoiden kanssa asiakkaamme voivat tehdä kestäviä valintoja tulevaisuudessa vähentääkseen kasvihuonekaasupäästöjään ja vaikuttaakseen positiivisesti aiheuttamansa kokonaishiilijalanjäljen pienentämiseen.

Laske hiilijalanjälkesi ymmärtääksesi, miten päästöjä voidaan välttää ja vähentää, ja miten kompensoida väistämättömät päästöt. Aloita matkasi kohti hiilineutraaliutta tänään meidän kanssamme. Jätä pyyntösi hiilijalanjälkilaskentaa varten tästä. 

Heidi Taipale

Heidi Taipale
Head of Regulatory Affairs and R&D, PRRC
heidi.taipale (at) galena.fi

Ota meihin yhteyttä, jos haluat pienentää tuotteidesi hiilijalanjälkeä ja edistää hiilineutraaliuden saavuttamista vuoteen 2035 mennessä. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään muuttumaan vihreämmäksi.

Osoita rakkautesi kestävää tulevaisuutta kohtaan seuraamalla meitä LinkedInissä.